7 невероятни предимства на децата, прекарващи повече време на открито

78
7  невероятни предимства на децата, прекарващи повече време на открито

Спомняте ли си, когато бяхте деца, как родителите ви караха да излизате да играете навън?

Спомняте ли си, когато бяхте деца, как родителите ви караха да излизате да играете навън? Да, и тогава имаше телевизия, но като че изкушението да тичаш в двора или пред блока беше по – голямо. От футбол, през дама, до криеница, има толкова много игри, които ни забавляваха.

Днес обаче децата предпочитат да прекарват времето си вътре, а игрите навън са по – скоро изключение. Но ако сте от родителите, които стимулират външните активности, ето 10 невероятни предимства на децата, прекарващи повече време на открито

1. Те ​​абсорбират повече витамин D и имат по-здрави кости.

Слънцето произвежда много витамин D, който се абсорбира през кожата. Разбира се, нанасянето на слънцезащитен крем е задължителен, когато сме на открито, особено за децата, но времето в безопасните лъчи е достатъчно, за да си го набавят.

2. Те са физически активни.

И така, какво се случва, когато оставите децата си навън? Тичат, скачат, гонят се, ритат….А ако сте в парка има и толкова неща за изследване - катерене по дървета, събиране на камъни, „строителство“ на къщи с пръчки…Какво по – хубаво физическо натоварване от това?

3. Имат силни двигателни умения и по-силна имунна система.

Когато са на открито, децата не само тичат наоколо и скачат нагоре и надолу, но също така карат велосипеди и падат, докато играят. Всички тези физически дейности изискват двигателни умения. Така те се развиват и са по-гъвкави. Въздухът навън помага да изградят имунитет.

 

4. Те са по-комуникативни.

Децата, които прекарват време на открито, комуникират помежду си и от рано свикват да изграждат връзки помежду си, както и да развиват екипна работа.

5. Те използват креативността си за въображаеми игри.

Когато са навън децата често си измислят различни игри. Това събужда креативността им, помага им да работят в екип и ги обогатява.

6. Те имат по - силни умения за наблюдение.

Тъй като са сред природата всеки ден, децата са склонни да наблюдават всичко около тях. Те постоянно опознават света наоколо и наблюдават. Ще разберете как детето ви вижда дори и невидими за вас факти и неща.

 

7. Те обичат и уважават природата.

Когато са навън, научете децата да се грижат за природата – да не хвърлят боклуци, да не късат цветята или да тъпчат тревата. Направете къщичка за птици, покажете им пътя на мравките, гонете пеперуди…Така им давате добър пример и те се научават на любов към тези естествени неща.Добави коментар