7 начина да насърчите децата си да четат повече

480
7 начина да насърчите децата си да четат повече

Да накарате децата да четат у дома може да бъде предизвикателство за много родители

Да накарате децата да четат у дома може да бъде предизвикателство за много родители. Ето защо от Huffpost се обръщат към няколко родители – инфлуенсъри, които споделят своите тайни за това, как са накарали децата си да заобичат книгите.

Носете книги навсякъде

Сложете няколко книги в колата (например книжки с картинки), които те могат да разглеждат, а ако са по – големи занимателна литература. Скуката е най – големия инструмент и на дълъг път те ще се изкушат да я разгърнат.

Създайте култура на четене в дома си

Направете четенето рутина във вашия ден. Четете сутрин след закуска, вечер, в следобедната почивка. Нека това да не е задължение, а естествена част от ежедневието.

Дръжте ги на достъпно място

Сложете книгите на нивото на очите на децата. Избирайте цветни корици, които да привличат погледа.

Създайте кът за четене

Направете специално място за четене. Не е необходимо да бъдете екстравагантни - просто сложете възглавница и може би някои от любимите играчки на вашите деца, за да ги накарат да се чувстват специално.

Четете на глас

Бъдете гъвкави, когато се опитвате да четете на децата си. Повечето от нас го свързват с лягането, но истината е, че вечер те са уморени и не се знае колко слушат. Затова им четете по време на закуска или докато се къпят във ваната.

... И четете заедно

Когато четете на детето, не го правете както го правите за вас. На малките им трябва повече време, за да обработят информацията, да вникнат, да разгледат  картинките. Четете заедно и карайте детето само да разгръща страниците.

Запалете хобито му

Купете или разглеждайте книги, които съдържат теми, които се харесват на вашето дете, Когато вече има интерес към темата, тогава има по-голям шанс то да седне в скута ви и да чете с вас.Добави коментар