6000 бебета чакат за ясла

96
6000 бебета чакат за ясла

Повече са местата за по-големите деца

Проблемът с яслите в София продължава и тази година. До 28 април родителите имат право да пренареждат желанията си за детска градина. Повечето обаче се опасяват, че са много назад в списъка на класацията и детето им няма да се дореди до забавачката.

Най-голям е недостигът в яслените групи - около 6000 деца, съобщават от Столичната община. Заради капацитета миналата година 11 детски градини бяха преобразувани в обединени заведения. С това се разкриха и над 800 нови места за бебета от 1 до 3 години.

За съжаление, и тази година няма бъдат удовлетворени напълно желаещите родители децата им да бъдат приети в детски градини. От общината поясняват, че усилията им са насочени към осигуряване на по-голям обхват за децата на възраст от 3 до 7 години, в която се провежда и образователен процес.

С разкриването на нови групи в рамките на настоящата 2011 година ще се увеличат местата в детските градини. За това и чакащите 5-годишни са само 250.

За сравнение - при 4-годишните недостигът е около 850 деца, а при 3-годишните (I градинска група) чакащите са около 2000, обясняват от кметството.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bgКоментари

Коментар: 3
1zqjod'"(){}:/1zqjod;9

Коментар: 2

1zqjod'"(){}:/1zqjod;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар