500 места за предучилищна

68
500 места за предучилищна

Второто класиране ще излезе днес

Над 500 места остават свободни в групите за предучилищна подготовка в столичните детски градини, съобщи Мария Минчева от дирекция "Образование" към общината.

От тази есен посещаването на детска градина или подготвителна група в училищата е задължително за всички 5-годишни. Родителите, които не се съобразят с новите разпоредби, ще бъдат глобявани.

Тридесет столични училища са с 36 групи и ще могат да приемат 200 петгодишни за предучилищна подготовка, уточни Минчева. Общината е предоставила финансови средства за закупуване на детски легла в училищата, в които е възможно целодневно обучение.

По думите на Минчева се очаква след второ класиране, което е на 15 септември, да има места за всички петгодишни деца. Първо класиране излезе в началото на месеца и тогава стана ясно, че няма некласирани 5-годишни в детските заведения.

Над 9 500 са децата в София, които ще бъдат записани тази есен в предучилищните групи. Над 40 000 са пък децата, които тръгват на детска градина за първи път. Новоразкритите места са едва 700.Добави коментар