5 златни правила за детските обувки

306
5 златни правила за детските обувки

Те са изключително важни за правилното развитие на крачето

Детското краче е много нежно и все още неоформено. То лесно се деформира, което може да доведе до сериозни проблеми, като плоскостъпие, например. Затова е изключително важно да изберем правилните обувки на детето. Вижте пет златни правила за тях.

1. Докато проходи, детето сменя три вида обувки. Когато започне да пълзи, то има нужда от буйки - изключително леки и с меко стъпало. При първите си стъпки е добре да носи стабилни обувки - с твърда пета, добре укрепен глезен и подметка, която се огъва. След прохождането можете да ги смените с леки и удобни обувки, които позволяват по-буйните игри.2. Детските обувки трябва да бъдат изработени от естествени материали. Отвътре трябва да са с подплата, за да осигуряват максимален комфорт на крачето. Стелката трябва да е качествена, за да попива потта и да не деформира краката.

3. Подметката не бива да се хлъзга. Тя трябва да се огъва - само еластичният материал може да позволи на детето да се движи свободно.4. Никога не пробвайте дали обувките на детето му стават, като натискате пред пръстите. Най-добрият начин да се уверите в това е да се опитате да проврете пръст зад петата - ако той влиза, значи обувката е по мярка. По-реномираните марки предлагат и вадещи се подметки, на които е отбелязано до къде трябва да достига крачето.

5. Не използвайте за детето си вече носени обувки. Всеки крак е уникален и деформира обувката по специфичен начин. Това може да се случи и само за един месец носене.

Как да изберете първите обувки на детето вижте тук.Добави коментар