5 стъпки за родители, преди началото на учебната година

141
5 стъпки за родители, преди началото на учебната година

Отметнете ги през август

Независимо дали в дома ви има бъдещ първолак, или опитен ученик, можете да оцените като добра идея следващите 5 задачи, които е препоръчително да отметнете през август.

1. Въведете детето в режим за училище

Възможно е през лятото детето да се е радвало на дълги часове игра и то до късно. Затова е препоръчително да развивате у него навици, които ще му помогнат по-лесно да се справи със започването на учебната година.

Не му позволявайте да стои будно след 22 часа. А сутрин нека става към 7 часа.

2. Посетете очен лекарВ началото на учебната година е добре да знаете какво е зрението на детето. Дори и да не е налице проблем, ще е хубаво да знаете как да се грижите за очите на ученика.

3. Посетете педиатъра

Той може да назначи изследвания или профилактични прегледи, за които няма да има време през септември. Освен това ще можете да се погрижите за здравето на детето. Няма да е добре да се разболее през първия месец от учебната година и да пропусне важни уроци, както и да се затрудни периодът на адаптация.

4. Развийте важни навици

Тази точка е важна за родителите на първолаци.

Ще ви бъде по-спокойно, ако знаете, че детето е готово да започне да води нов начин на живот. Убедете се, че сте изпълнили всички препоръки. Обсъдете с педиатър дали е добра идея да се бие ваксина срещу по-редки заболявания.

5. Посетете психолог или сами подгответе детето

Психологическата настройка е важна. А постъпването в училище след купища забавления през лятото може да е свързано с доста стрес.

Постарайте се да настроите детето – купете му различни пособия, които ще му бъдат необходими от септември, отидете заедно по магазините и разгледайте. Въобще въведете детето в тематиката и го завладейте – нещо хубаво го очаква!

Ако смятате, че вашите усилия не са достатъчни, насрочете час с психолог. Той ще ви даде полезни съвети.
 Добави коментар