5 причини 80-те години да са били по-хубави

2092
5 причини 80-те години да са били по-хубави

Какво нашите родители правеха по-различно от повечето родители днес

Много от нас се радват на онези спомени от детството – с какво сме играли, каква музика се е слушала, кои филми са били популярни, какво е изобретено тогава….Всеки е имал различно детство и често то носи хубави спомени. Какво обаче е по-различното и какво нашите родители правеха по-различно от повечето родители днес?

Оставяха ни навън - сами

Играехме без страх, без телефони или без някой да пита постоянно – Къде си? И никой не тичаше да ни маже със слънцезащитно мляко.

Возихме се без седалка в колата

Не че има нещо лошо в столчетата, даже са много полезни,  но е факт, че колите нямаха дори колани на задните си седалки. Но и пътуването беше по – спокойно и сигурно.

Чистили са по – малко

Според преброяването в САЩ през 1980 г. средният размер на едно жилище било около 120 квадратни метра. Днес средният размер е нараснал до над 250 квадратни метра. А това означава повече чистене.

Семпли празненства

Партитата за рождени дни през 70-те и 80-те години на миналия век бяха са скромни, но много весели. Липсата на клубове, аниматори и грандиозни тържества, не правеше празника по – малко запомнящ се и щастлив.

Нямаше интернет

Докато родителите през 80-те години имаха две или три книги, на които да се позовават, днес имаме достъп до безкрайно количество постоянно променящи се съвети онлайн. Това е и доста опасност, защото може да даде доста подвеждаща информация и дори някои родителите поставят открито диагнози.Добави коментар