5 отрицателни ефекта, които бабите и дядовците могат да имат върху децата

1908
5 отрицателни ефекта, които бабите и дядовците могат да имат върху децата

Да има баба и дядо, които могат да поемат грижата за детето, ако се налага, е чудесно

Да има баба и дядо, които могат да поемат грижата за детето, ако се налага, е чудесно. Но не се увличайте да ги оставяте за постоянно или за дълги периоди от време, защото често това води до някои отрицателни аспекти. Кои са те, разкриват от Bright Side.

1. Децата могат да станат непокорни.

Бабите и дядовците са по-склонни на компромиси към внуците. Често те им позволяват неща, които родителите не и това може да окаже влияние на дисциплината на детето.

2. Децата може да чувстват натиск от родителите.

Ако бабите и дядовците оставят децата да правят повечето неща, които искат, родителите в крайна сметка трябва да играят ролята на „лошите“. Когато мама и татко се върнат и се държат по обичайния начин, това може да бъде прието като знак за неправилно или лошо поведение от децата и то да започне да се чувства не като възпитано по определен начин, а като подтиснато.

3. Може да не получават достатъчно физическа активност.

Децата са пълни с енергия и трябва да бягат, да скачат и да играят, за да развият тялото си и да бъдат здрави. Често бабите и дядовците не са в най-добрата форма, не могат да следват децата в повечето от дейностите си на открито. Това прави детето по – мудно и желанието за движение може да намалее.

4. Хранят се прекомерно.

Често бабите и дядовците прехранват внуците си. Последните проучвания са установили, че децата могат да страдат в по – късна възраст от затлъстяване, лоша зъбна хигиена или дори диабет, тъй като техните баби и дядовци ги претрупват с лакомства, сладкиши, бонбони и мазни храни.

 5. Може да развият слаби социални умения.

Когато децата прекарват по-голямата част от времето си с бабите и дядовците си, те нямат много контакти с връстници и това води до отчуждаване. Тези, които посещават предучилищна или детска градина, имат по-малка вероятност да имат поведенчески проблеми, защото развиват по-добри социални умения.Добави коментар