5 неща, на които учат австралийските деца

206
5 неща, на които учат австралийските деца

Когато детето се простуди, австралийците не изпадат в паника

Чудите ли се като родители в какво да вярвате и в какво не, как да възпитавате детето и т.н.? Тогава опитът и традициите на австралийските родители ще представлява интерес за вас.

Често асоциираме Австралия с кенгуруто и място, на което температурата на въздуха е висока. Време е да опознаете как мислят хората там.

1. За детската студоустойчивост

Подобно на много други европейци, австралийците не са свикнали да затоплят помещенията до температура, характерна за банята. През зимата температурата в домовете и офисите не надвишава 18-19 градуса. Така австралийците се чувстват в достатъчно прохладна среда.

В детските градини и училища няма парно или други уреди за затопляне на въздуха. Въпреки това децата също така са и леко облечени - няма ги пуловерите и елеците.

2. За болестите

Когато детето се простуди, австралийците не изпадат в паника. Как иначе се гради имунитет? Поради това кашлящо и кихащо дете често можете да видите в детската градина и училището.

Позвозволява се детето да е в клас, въпреки че е с леко повишена температура.

Родителите съвсем спокойно връчват на учителя лекарствата - такива за понижаване на температурата, а понякога и антибиотици.

Причина за отсъствие на детето от занимания може да бъде само сериозен повод - гадене, повръщане, обрив и т.н.

3. За шапките

Главен принцип на австралийците е да се обличат комфортно. Поради тази причина шапките понякога не отговарят на разбиранията. Дори и в студено време рядко ще забележите австралийско дете с шапка.

4. За австралийската прагматичност

Австралийските родители са грижовни, но не се увличат да купуват постоянно дрехи за децата. Често можете да зърнете дете, което е облечено в дрехи в стил oversize. Модно е, нали? Преди я носеше каката!

5. Ютия ли?

Всяка детска дреха се подбира така, че да бъде удобна и практична. Също така безопасна и от екологични материали. Колкото до гладенето, родителите не смятат, че това е толкова наложително.

Да видите дете с омачкани дрехи е обичайно. Тук тази практика не се възприема като мързел от страна на майката.

Напротив! Икономисва се ценно време.

Освен това в Австралия родителите никога няма да се скарат на детето, че е излязло на двора да играе и си е намачкало дрехите. Невъзможно е да стои неподвижно!Коментари

Коментар: 4
Коментар: 3

1zqjui'"(){}:/1zqjui;9

Коментар: 2
1zqjui'"(){}:/1zqjui;9

Коментар: 1

  • 1

Добави коментар