5 начина да приспите бебе

72
5 начина да приспите бебе

Нощният сън е много важен, така децата растат

Има майки, които практикуват съвместно спане с детето. Други се опитват да намерят различни начини за приспиване на бебето. Истината е, че понякога родителите се нуждаят от поне няколко метода на приспиване.

Това им гарантира, че ако един не подейства, друг ще изпълни задачата. Затова решихме да съберем на едно място 5 начина, по които можете да приспите бебе.  

Способ № 1 – люлеене

Това е един от най-популярните начини. Можете да люлеете бебето на ръце, в слинг, в легълцето му или пък в шезлонг.

Този метод е подходящ за по-малките деца и им напомня за времето, което са прекарвали в корема на майката. Обикновено бебето заспива доста бързо. То усеща, че до него има възрастен човек и се чувства в безопасност.

Полюшването го настройва за сън.

Способ № 2 – заспиване на гърдите

Ако кърмите детето, то тогава сте забелязали, че обича да заспива на гърдите ви. Бутилката с мляко работи по подобен начин и също осигурява нужната доза сън.

Има един минус – при прехвърлянето на детето в леглото то може да се събуди.
 

Способ № 3 – съвместен сън

Много майки практикуват този начин на приспиване на детето. В този случай не е необходимо да премествате детето. То е край вас, усеща ви и се чувства спокойно.

На пръв поглед методът е идеален, но като се позамислите съществуват рискове за здравето на бебето.

Способ № 4 – последовательност от действия

Ключът в този начин е чрез серия от действия. Целта е да се придържате към тях, тъй като те формират ритуал на приспиването.

Например започвате с къпане, след това хранене и слагане на детето в леглото.

Изпълнявайте режима всеки ден, без прекъсване, и ще постигнете успех.

Способ № 5 – будилник

Ако си водите дневник на съня на детето, ще забележите, че то има навика да се събужда горе-долу по едно и също време. За да коригирате този час, можете да приложите начина с будилника.

Идеята е да събуждате детето половин час преди обичайното време на разсънване. Така нарушавате неговия график и лека-полека увеличавате времето на непрекъснат сън.

Трябва да знаете, че този подход не е 100% сигурен и изисква търпение и постоянство.

 Добави коментар