5 грешки при обзавеждане на бебешката стая

72
5 грешки при обзавеждане на бебешката стая

Когато стигнат до декорирането на детска стая, младите родители, особено тези с първо дете, бързат да направят всичко - от най-безопасното креватче до всичките джаджи, в които се кълнат приятелите им

Когато стигнат до декорирането на детска стая, младите родители, особено тези с първо дете, бързат да направят всичко - от най-безопасното креватче до всичките джаджи, в които се кълнат приятелите им.

Всеки родител иска да създаде перфектната детска стая, но увлечени в естетиката и тенденциите, лесно губят представа за неща като комфорт, безопасност, съхранение и функционални мебели.

Вижте пет често срещани грешки, които новите родители правят при създаването на детска стая.

1. Бързат да купят всичко рано

Може да е примамливо да се втурнете и да напазарувате преди пристигането на бебето, но е по – добре да отделите време на изживяването. Това ще ви помогне да обмислите всичко и да създадете безопасно пространство както за вас, така и за вашето бебе, в което да прекарвате време заедно.

Първо покрийте основните неща - детско креватче, маса за повиване, шкаф за съхранение, а  добавяйте декоративни щрихи с времето.

2. Купуват мебели само защото изглежда добре

Всеки родител иска детската стая да изглежда точно както трябва, но скоро осъзнават, че практичността е по-важна. Изборът на мебели, които не са съвсем подходящи за стаята, може да доведе до проблеми. Ако имате малка детска стая, помислете за многофункционални мебели - например скрин, който може да се използва и като маса за смяна на пелени.

3. Позиционират детското креватче неправилно

Разположението на мебелите в детската стая е изключително важно, помещението трябва да е свободно за движение, за може лесно да се ориентирате - никой не иска да ходи през лабиринт, за да стигне до детското креватче. Но когато планирате къде ще бъде всяка мебел, внимавайте какво ще има около креватчето. Добре е то да бъде далеч от прозорците. Докато бебето ви расте, щорите и завесите може да представляват риск. Шнурове или пайети също не са препоръчителни.

4. Претрупват стаята

Играчки, одеяла, снимки и други декорации - има толкова много неща, които искате да сложите. Така стаята се превръща в склад за всякакви дребни вещи, от които реално  нямате полза. Затова избирайте само най – необходимите вещи. За всичко друго си има време.

5. Избират неподходящи цветове

Има толкова много опции за цветове на стените и дизайн на тапетите. Но за стаята на бебето е най – добре да заложите на неутрални цветове, които са по-релаксиращи както за бебето, така и за вас. Ще прекарате много време в детската стая, затова заложете на монохромните цветови схеми с контрастни форми и шарки са най-добри като основа и ви позволяват да въвеждате цвят, докато бебето ви расте.Добави коментар