4 нови градини до края на 2011 г.

22
4 нови градини до края на 2011 г.

Чака ни сериозен недостиг при родените през 2009 и 2010 г.

2 700 деца, родени през 2008 г., чакат за прием в детска градина в София чрез Информационната система на детските заведения.

Най-голям е недостигът за места за родените през 2009 и 2010 г., каза Мария Минчева - директор на Дирекция "Образование" в Столичната община.

По думите й, до края на годината 4 нови детски градини ще отворят врати и така недостигът на места ще намалее с хиляда, съобщи novini.bg.

"Най-големият недостиг е за яслените групи. Едновременно с обхвата на петгодишните, там, където има възможности, извършваме преустройство и там, където се откриват нови детски градини, има и групи за деца за яслена възраст. Чакащи в Информационната система са около шест хиляди деца, но тук е много важно да кажем, че тези деца в момента посещават и самостоятелните ясли, т.е. те чакат заради обстоятелството, че след като навършат три годинки, трябва да бъдат обхванати в целодневни детски градини", заяви Минчева.

Тя присъства на откриването на разширената детска градина 160 в квартал "Драгалевци".Коментари

Коментар: 8

Тук не става въпрос за гордост, Лили, става въпрос че не може да се живее нормално, а аз искам да живея нормално в родния си град? Понимаеш?

Коментар: 7

За твое съжаление - софиянка съм второ поколение. И изобщо не съжалявам, че в София идват хора от провинцията - имам много такива приятели и са страхотни. За разлика от повечето кореняци софиянци, които си живеят само с едничката гордост, че са се родили в столицата. И се жалват, че от провинцията им взимат работата. Че да бяхте седнали да учите, за да сте конкурентноспособни. 90% от съучениците от елитна софийска гимназия си останаха със средното и не знаят къде са музеите в родния им град, а само моловете.

Коментар: 6

А и да ти кажа - просто не си ме разбрала - аз не съм против провинцията, а против влаченето на всякакви неставащи за нищо елементи, които прииждат он всякъде!

Коментар: 5

Лилке, ти от къде дойде, пиле шарено? И защо подскачаш, като знаеш че съм права?

Коментар: 4

Ама ядеш картофи от Самоков, ябълки от Кюстендил и домати от Петрич, нали?

Коментар: 3

Лилке, и да не ти е интересно - пак е така, и баба ми и дядо ми, и баш на жълтите павета, баща ми е роден в червената кооперация на Дондуков, ако изобщо на теб това ти говори нещо! Не виждам защо огромната пасмина фризьорки и тем подобни необразовани девойчета, ще се влачат тук, ще се плодят и после - проблем в яслите - ми проблем ще е! Аз що не ходя във Враца????

Коментар: 2
За селянките

Много ми е интересно твойта баба на жълтите павета пред народното събрание ли се е родила. Или пък е дошла и тя от Провинцията? А колкото до селянките - можеш да живееш на село и пак да не се държиш като селянка, но е често срещано да живееш в София и да си пълна селянка.

Коментар: 1

Ми тия от Враца и Монтана като се върнат там от където са дошли, и веднага ще има места за всички деца.


  • 1

Добави коментар