3 трика да научите детето на гърне за 3 дни

1260
3 трика да научите детето на гърне за 3 дни

Без повече мръсни пелени!

Когато стане дума за научаване на детето да ходи по нужда на гърне, може да чуете какви ли не мнения – от „Натискайте го“, до „То само ще си покаже“. Според Лора Йенсен, майка на 6 деца, още на 22 месечна детето е готово да сяда на гърне. Ето трите трика, които тя предлага за отвикване от пелените.  

Казвайте му

Понякога вашето дете е толкова увлечено в игра, че  не осъзнават, че трябва да седне на гърнето. И тъй като то винаги досега е било с памперс, не знае, че трябва да си каже. Лора казва , че родителите трябва непрекъснато да им напомнят да казват, ако имат нужда от гърне. "Не ги питайте, просто им напомняйте ", казва тя. "Ако детето чувства, че има контрол над процеса, няма да се страхува“.

Махнете всичко, което разсейва

Гледането на толк шоу или ровене в телефона, може да е като глътка въздух и почивка, но за да имате успех в научаването, трябва да се съсредоточите върху идеята да научите детето си. "Всъщност това значи да останеш вкъщи и да не правиш нищо, просто да се фокусираш цялото си време върху това дете в продължение на три дни", казва Лора.

Изхвърлете всички памперси

Да, време е всички памперси и пелени да си отидат. Иначе ще гледате на тях като на извинение, че може да разчитате на стари навици.Добави коментар