3 причини момчетата да имат нужда от повече майчини ласки

1731
3 причини момчетата да имат нужда от повече майчини ласки

Забелязали ли сте, че има разлика?

Неотдавнашно изследване на невропсихоанализатора Алън Шор доказа, че разпространеният мит за по-строго възпитаване на момчетата е не само погрешен, но и вреден.

Поради дефицита на внимание в ранна възраст мъжете са по-подложени на нервни разтройства и по-лошо се справят със собствените си емоции, съобщава списанието Psychology Today.

За хармоничното развитие в бъдеще момченцата, особено в ранна възраст, изискват повече майчино внимание, отколкото момичетата. Това сочат 3 категорични факта.

1/ Момченцата се повлияват по-силно от околната среда по време на вътреутробния период

Доказано е, че плодът усеща стреса, който майката изпитва. Момичетата имат по-гъвкава нервна система и се справят по-лесно с негативното влияние. Порадите това майките на момченца трябва да бъдат щадени от околните.

Влияние върху момчетата в утробата оказват още токсините и неблагоприятната екообстановка. Например пластмасата тип BPA нарушава развитието на дясното полукълбо на мозъка.

2/ Момчетата по-остро реагират на отделянето от майката веднага след раждането

При тях се наблюдава по-високо ниво на хормона на стреса – кортизол. Момиченцата притежават генетично обусловени защитни механизми и по-добре се приспособяват в тези ситуации.


3/ Новородените момчета по-силно чувстват стреса и депресията на майката

Колкото по-малко е момчето, толкова по-силно чувства емоционалното състояние на майка си. Нейното постоянно неврно напрежение и дори безраличието й към сина в този период е пагучно за развитието на дясното полукълбо на мозъка.Добави коментар