3-годишна член на Менса

92
3-годишна член на Менса

Лекарите установили, че коефициентът ѝ на интелигентност е "извън скалата"

Феноменално 3-годишно момиченце от Аризона, което умее да чете и само се е научило на испански, стана член на Менса, предаде Reuters. С коефициент на интелигентност над 160, малката Алексис Мартин от Куин крийк е най-младият член на аризонския клон на организацията.

Родителите на Алексис за пръв път забелязали, че дъщеря им е необикновена, когато малката била на годинка. Майката и таткото установили, че тя дума по дума и с невероятна точност разказва приказките за лека нощ, които е чула предната вечер. На две годинки Алексис Мартин се научила да чете.

Когато започнала да попива книгите с невероятна бързина, родителите ѝ решили да тестват интелекта ѝ. Лекарите установили, че коефициентът ѝ на интелигентност е "извън скалата" и след кратко колебание го утвърдили на 160 – с 60 пункта над средния за страната и отреждащ ѝ място сред двата водещи процента от глобалното население.

За крехката си възраст Алексис има феноменална памет и борави с невероятна лекота с езика. "Всеки път, когато научи нова дума, при следваща употреба тя я поставя в точния контекст", споделя гордият баща на момиченцето Иън Мартин. Таткото допълва, че след като се научила да чете, Алексис сама се обучила на испански с помощта на айпада на родителите си.

Алексис Мартин е сред 3300-те членове на Менса в САЩ под 18-годишна възраст и попада в компанията на други 56 000 възрастни сънародници със завиден коефициент на интелигентност, допълва БТА.Добави коментар