3 500 играчки от яйца

63
3 500 играчки от яйца

Колекция, за която са нужни 30 години

Тази година шоколадовото яйце с играчка стана на 40 години. Въпреки че лакомството е създадено да радва децата, негови почитатели нерядко са и техните родители. Един запален колекционер по стените на дома си е наредил повече от 3 500 играчки от шоколадови яйца.

Тридесет години делят Васко от първата играчка в колекцията му. Оттогава събирането на фигурки се е превърнало в едно от основните занимания в живота му. „Всеки колекционер вижда в своето хоби магия. Аз виждам тука нещо интересно, на мен това си ми харесва", разказва колекционерът.

Всяка нова серия шоколадови яйца излиза в началото на септември. А за да събере всичките 9 или 10 играчки от серия, на Васко се налага да купи поне 70 яйца.„Като излезе серията, отиваш на работа, започваш да си купуваш, не си купуваш, например, една баничка, а си купуваш три яйца. Ядеш едното с кафенцето, баничката, все едно сме я занулили. Колегата изяжда две", продължава разказа си Васко.

С годините интересът към шоколада от яйцето намалява и днес Васко рядко сам изяжда лакомствата, които купува. За тази цел има обаче група помощници- децата му, колеги и приятели.

Домът на Васко би бил рай за всяко дете. Това обаче е само привидно, защото достъпът до играчките е строго забранен. „Може да се играе с играчката, докато не влезе във витрината или докато не влезе в кутията. Влезе ли – край", категоричен е Васко, посочва Нова телевизия.

Това обаче се приема без възражение от децата му. Въпреки че не може да пипа играчките, синът на Васко е решен да продължи бащиното хоби. За колекционера обаче на дневен ред е не толкова приемствеността на хобито му, а къде ще сложи растящия брой играчки.Коментари

Коментар: 1
диктовка по 4овека и природата


  • 1

Добави коментар