2 идеи за творческа игра с морски камъни

827
2 идеи за творческа игра с морски камъни

Ако отивате на морето, задължително си вземете от тях

Ако децата ви са събрали камъни от плажа, а също така мидички и дори стъкълца, не бързайте да ги изхвърляте. Може да ги превърнете в играчки и мили интериорни украшения.

Предлагаме да се заемете заедно с децата в тази творческа задача. Тя е отлична тренировка за фината моторика и фантазията. Освен това след заниманието децата ще разполагат с купища нови играчки.

Ябълки от морски камъчета

Тези симпатични ябълки може да се използват като украса или за игра. За целта вземете няколко камъка, измийте ги и ги подсушете. Не бива по тях да остават пясък или прах. След това сложете като основа бяла боя. Ред е на червения цвят, а накрая нарисувайте листенцата и семенцата.

Може да използвате акрилни бои, но и напълно обичайните водни. Бъдете внимателни при последните – при влага те се разтичат.

Готовите изсъхнали вече „ягодки“ накрая минете с акрилен лак. Така ще им придадете гланцов вид и ще съхраните цветовете.

Декоративни кукли от морски камъни


А сега е време да нарисувате героите във вашите авторски приказки или пък любими герои от чужди приказки. Такива камъчета ще са подходящи за разиграване на всякакви сюжети. Рисувайте на принципа на „ягодките“. Почистете и подсушете, след това сложете грунт, основен цвят, детайли и лак.

С тези кукли забавата ще бъде голяма. Опитайте и ще видите какъв фурор ще направите!Добави коментар