150 лв. струва първолак

63
150 лв. струва първолак

Направете си списък - ще ви трябва

Между 100 и 150 лева ще струва първокласникът на родителите си тази година. Толкова обаче излизат само задължителните консумативи за училище. Около 100 лева трябва да се дадат за ученик в средните класове. Според експертите в бранша, това е така, защото с всяка година се увеличават предметите и помощните материали за тях.

Най-важната задача – да купим именно раница. Това ще ни излезе от 10 до 300 лева. В зависимост от нашия вкус, желанието на детето и разбира се, възможностите на джоба ни, може да се сдобием със среден клас раница срещу 40-50 лева.

От голямо значение е да издържи повече от една година. Най-важно за раниците обаче е да имат ортопедичен твърд гръб, предупреждава Нова телевизия.

150 лева – толкова преценяват родителите на първолаци, че ще им стигнат, за да се купи всичко, което учителките. Без списък по-добре да не пазаруваме нищо, съветват продавачите в книжарниците.

В книжарницата се започва голямото избиране на най-важните материали за ученика. Тетрадките са на първо място – най-простият вариант се намира за 10 стотинки, ако искаме да са с по-хубава хартия, това ще ни струва до един лев.

Задължителните боички ще ни излязат от 3 лева и 50 стотинки до 10 лева. Химикалките до един лев.

Облекчение за родителите е и че учебниците от 1-ви до 7-ми клас вече са безплатни. Като разход обаче остават допълнителните сборници и ако е нужно нови дрехи за бъдещите ученици. С тези разходите ще стигнат до 400 лева.Добави коментар