15 хитри и евтини начина да помогнете на детето с ученето

278
15 хитри и евтини начина да помогнете на детето с ученето

Добре подредена учебна среда, странични занимавки и средства за контрол

1. Организирайте всеки учебен ден с номерирани контейнериСлагайте всички пособия, подредени според задачите за изпълнение. Така ще проследявате докъде е стигнал ученикът у дома и кои задачи го разсейват най-много.

2. Използвайте аксесоара за обувки за съхранение на различни учебни материали.3. Вдъхновете се от ефективно подредени домашни класни стаи.

4.

5.6. Изключително практично!7. Ако не можете да отделите цяла стая за ученика, обособете му удобно и добре осветено работно място.8. Работното място не е задължително да бъде скъпо решение.9. Снабдете се с буркан с листчета с изписани на тях различни дейности – използвайте го за кратки почивки и за разнообразяване в дъждовни и сиви дни.

10. Направете кубче на физическите активности, за да сте сигурни, че детето ви няма цял ден да седи.11. Направете така, че пред погледа на детето да има кош с играчки, които се виждят съвсем ясно.12. Направете си сами уловител на слънчевите лъчи – той помага за научаване на цветовете и формите.13. Магнитната азбука е добро средство за учене.14. Използвайте боядисани щипки, за да създадете игра за пасване на цветовете.15. Следете изпълнението на задачите през деня с помощта на голяма дъска.Добави коментар