1200 лв. подготовка за изпити

60
1200 лв. подготовка за изпити

Толкова струват курсовете на абитуриенти и седмокласници

Колко струва подготовката за изпити на учениците тази година - между 600 и 1200 лева средно излизат курсовете в частна школа за подготовка за изпити след седми клас. Тази цена се определя от броя на курсовете и часовете, които предлага всеки образователен център.

За дванайсетокласниците, които се подготвят за матура и изпит за университет, цените за частна подготовка са приблизително същите, съобщи Нова телевизия.

Амбицията за добри резултати на изпитите след 7-ми клас кара родителите още година по-рано да запишат децата си на частни курсове в школа. Там цените за подготовка варират.Обикновено курсът по български език излиза около 600 лева. По математика сумата е същата. Така за двата предмета трябва да се приготвят около 1200 лева за една учебна година. Курсовете включват и учебни материали и могат да се плащат на вноски.

В зависимост от броя на предметите, които децата изучават извън училище, цената за обучението на година може да достигне средно до 1500 лева.

Добра подготовка за изпитите, както за гимназия, така и за 12-ти клас, може да се получи и ако се посещава частен учител. Цените за тези уроци започват от 5 лева и стигат до 30 лева. Сумата зависи от продължителността на урока.Добави коментар