11 млн. лв. инвестиции за детски градини в София

159
11 млн. лв. инвестиции за детски градини в София

Нова детска градина за 6 групи ще бъде изградена в район Красна поляна

Нова детска градина за 6 групи ще бъде изградена в район "Красна поляна.

"Теренът се намира в квартал „Илинден“ зад Х поликлиника. Детското заведение ще обслужва младите семействата от кв. „Разсадника“ и от кв. „Илинден“. Предстои да бъде изработен проект и да бъде избран изпълнител." Това каза кметът Йорданка Фандъкова при проверката си на строителните дейности в 169. Детска градина „Коледарче“.

На проверката присъства и кметът на район „Красна поляна“ Иван Чакъров. "Ремонтните дейности в 169. ДГ „Коледарче“ включват саниране на сградата и обновяване на детските площадки.

След приключване на строителството се очаква през зимните месеци да се реализира икономия на топлоенергия в рамките на 30 процента. Спестените средства ще бъдат използвани за обновяване на средата и оборудването в детското заведение. Очаква се ремонтът да приключи в началото на септември" – посочи Иван Чакъров.

През последните години са обновени всички детски градини в района. През миналата година бе изградена нова сграда на 187. ДГ „Жар птица“. Цялостно санирана е и 128. ДГ „Феникс“, а на 126. ДГ „Тинтява“ е ремонтиран покривът. Строително-ремонти дейности са извършени и в сградите на 54. ДГ „Дъга“ и 196. ДГ „Шарл Перо“. През последните години са изградени нови детски площадки в 130. ДГ „Приказка“, 196. „Шарл Перо, 54. ДГ „Дъга“, 51. и 48. Детски ясли.

Над 11 млн. лева сме инвестирали в изграждане и ремонт на детски градини, допълни Фандъкова. Добави коментар