11-годишно дете сред починалите с COVID-19 от Хасковско, рекорд по заразени деца в Ямбол

2604
11-годишно дете сред починалите с COVID-19 от Хасковско, рекорд по заразени деца в Ямбол

11-годишно дете е сред шестимата починали с COVID-19 през последното денонощие от Хасковска област

11-годишно дете е сред шестимата починали с COVID-19 през последното денонощие от Хасковска област. От РЗИ-Хасково уточниха, че причината за смъртта на детето не е коронавирус, но е вписано в статистиката заради положителен тест.

Детето е от община Димитровград и е било настанено в болница в Пловдив на 3 януари, където е починало. 123 са новите случаи на коронавирус през последното денонощие в Хасковска област. 191 са пациентите с COVID-19, които се лекуват в болница, съобщава БНР.

Рекорден брой на заразени с COVID-19 деца отчитат в Ямболска област. Регионът отново влезе в тъмночервената зона, но до момента не е засечен вариантът Омикрон. Диагностицирани са 39 деца, като от тях шест са настанени в болница, уточни директорът на РЗИ Ямбол д-р Радостина Калчева.

"Страшно се увеличи броят на заболелите ученици, помощен персонал от детски градини. Имаме две деца под една година", поясни тя. Децата са приети в болници в Сливен и Стара Загора, тъй като областната болница в Ямбол няма ковид сектор.

Близо 140 ученици в три училища и четири групи от две детски градини са поставени под карантина заради положителни проби. Към момента все още преобладаващ е делта вариантът на вируса,днес са изпратени нови 27 проби за иследване в Националния център по заразни и паразитни болести.

Добави коментар