11-годишен с Гинес рекорд

155
11-годишен с Гинес рекорд

Момчето е вундеркинд

Итън Бортник получи специална награда, защото е най-малкият музикален изпълнител, който оглавява собствено турне. Невръстният американец е виртуозен пианист. Мнозина го определят като вундеркинд.

Когато било на 9, момчето от Флорида имало собствено шоу в Лас Вегас. Сега Итън се захваща с амбициозната задача да обиколи 22 града в Щатите с турнето си, което ще бъде под надслов "Всичко е заради музиката". Това постижение му осигури и сертификата на книгата на рекордите Гинес за официално признат световен рекорд за най-млад музикален изпълнител, потеглил на такава серия от концерти.

По думите на малкия музикант, за него е важно да осъществи непосредствен контакт с публиката, а когато се съберат много зрители и слушатели, никога не се знае какво ще се случи, коментира той. Детето разказва, че освен класическа музика, джаз ритми и поп, в шоуто си ще изпълни и своя авторска музика.

Част от приходите от турнето на Итън и едноименния му сингъл „Всичко е заради музиката” ще отидат за финансирането на мрежа от детски болници, в които се лекуват деца със сърдечни проблеми. Каузата е близка до младия творец, защото по-малкото му братче страда от сърдечна недостатъчност, съобщи novini.bg.

Итън започнал да свири на пиано на тригодишна възраст, а днес се нарежда сред най-големите звезди в шоубизнеса. Итън е свирил със звезди като сър Елтън Джон и Бионсе.Добави коментар