11-годишен кандидатства в Харвард

85
11-годишен кандидатства в Харвард

Нивото на интелигентност на момчето е сравнимо с това на Айнщайн

Единадесетгодишно момче от Мексико, чието ниво на интелигентност е сравнимо с това на Айнщайн, ще се яви на интервю в посолството на САЩ, където ще се реши дали да продължи образованието си в Харвардския университет. Експерти оценяват коефициента на интелигентност на Луис Роберто Рамирес на 152-160, което съответства на това на автора на теорията за относителността Алберт Айнщайн.

Малолетният гений успял за 10 седмици да завърши подготвителните курсове на един от колежите в страната, което му открива пътя към университетско образование. По думите на един от преподавателите му, от 47 предмета, по които се явил на изпит, само по един получил оценка 9. По всички останали бил оценен с максималните 10 точки.

Мечтата на малкия мексиканец е да се образова в Харвард, където да изучава квантова физика. Родителите му казват, че образователните власти в щата Мичоакан, откъдето е родом малкия гений, им предоставят всякаква помощ.

Искане за издаване на виза вече е представено в посолството на САЩ в Мексико сити и през следващата седмица ще стане ясно дали тийнейджърът ще продължи образованието си там, съобщи Дарик.Добави коментар