1014 свободни места в гимназиите

50
1014 свободни места в гимназиите

33 от тях в най-желаните девет училища

Общо 1014 са свободните места за профилираните и професионалните гимназии в столицата след второто класиране. Места практически има във всички училища, с изключение на 91-ва немска гимназия. За свободните места може да се кандидатства при условие, че ученикът се отпише от училището, в което е бил приет при предишните две класирания.

Общо 33 места останаха свободни в най-желаните девет столични училища след второто класиране. Места няма само в 91 немска гимназия. В Първа английска свободните места са две - за момчета, във Втора английска има място за едно момиче и 5 места за момчета.

В 164 Испанска гимназия има 5 свободни места, в 73 СОУ - едно. Повече са местата във Френската гимназия - общо осем. За всички тези места могат да кандидатстват 200-те деца, които отпаднаха при първото класиране заради недобре подредени желания. Както и тези, които са вече записани някъде, но не са доволни от училището си. Те обаче трябва да се отпишат, припомня БНТ.

За да има успех, ученикът трябва да напише колкото се може повече желания. Документи за третото класиране ще се подават утре и вдругиден. Кой е успял да се класира ще стане ясно на 13 юли. В същото време вече 29 паралелки в столицата бяха закрити заради малко кандидати, очаква се това да се случи с още над 20.Добави коментар