10 начина да поддържате активността на децата си

1257
10 начина да поддържате активността на децата си

Родителите, които искат децата им да останат активни, обикновено се насочват към организирания спорт

Родителите, които искат децата им да останат активни, обикновено се насочват към организирания спорт. Но някои деца нямат желание за такъв. Все пак има много начини да задържите интереса им към определени неща. Ето няколко идеи:

Ориентиране

Започнете с по-малък мащаб. Можете да карате колело, да ходите или да бягате със семейството си, докато следвате поредица от маршрути на карта, за да стигнете до финалната линия. Не се страхувайте да създавате свои собствени карти и маршрути.

Градинарство

Ако имате градина, нека децата ви помагат в нея – събирайте листа, садете цветя или зеленчуци, събирайте компоста. Направете тяхна малка градина, за която да се грижат с удоволствие.

Рисуване

Може да не гледате на живописта като на физическо упражнение, но според публикация на Харвард, рисуването изгаря калории, равносилни на ходене с 6 км/час. Да, децата няма да направят мускули, но това е релаксираща активност, която развива въображението. Ако имате двор, сложете огромно платно и поканете няколко деца да рисуват на него.

Фотография

Дайте на децата си различна представа за света около тях. Подарете им камера и вижте как те наблюдават всичко от дивата природа и се опитват да намерят най-добрия ъгъл за снимка. Няма ограничения за това какво и къде могат да снимат - на разходка из квартала или със семейството на горската пътека. После прегледайте снимките и направете мини изложба.

Свободна програма

Понякога най-добрият план е да нямате план. Карайте колело, чертайте с тебешир, игра на дама или охлюв, федербал или фрисби. Просто излезте в парка и се забавлявайте.

Индивидуален спорт

Ако децата ви харесват идеята за спорт, но не обичат да играят с отбор, помислете за индивидуалните спортове. Гимнастиката, плуването, тенисът, стрелбата с лък, голфът и бойните изкуства са добри примери за индивидуален спорт, където децата се състезават самостоятелно.Добави коментар