10 интересни факта за близнаците

531
10 интересни факта за близнаците

Предразположеност към еднояйчни или двуяйчни?

Близнаците определено привличат вниманието. И да искате да не ги заблюдавате, все нещо ще ви направи впечатление – до каква степен си приличат визуално, а като характери, а като умения и таланти? Толкова много неща, които те карат да полюбопитстваш поне малко.

1. Близнаците започват да взаимодействат още в началото на втория триместър. Съществуват случаи, когато близнаци умишлено са взаимодействали помежду си още в 14 седмица от бременността на майката.

2. Жените могат да имат предразположеност към раждането на близнаци, но не и към раждането на еднояйчни близнаци. Особен ген позволява на жените да заченат с близнаци, но еднояйчните са резултат на случайно делене на яйцеклетката.

3. В Азия и Латинска Америка са отчетени най-ниските показатели по раждаемост на близнаци. Няма логично обяснение за това, но статистиката сочи, че в страни като Латинска Америка и Азия има най-малко близнаци на 1000 новородени.4. 18 % от еднояйчните близнаци имат различни доминиращи ръце – едно от децата е десничар, а другото - левичар.

5. Майките на близнаци живеят по-дълго. Изследвания на естествено заченати близнаци, проведени през периода 1800-1970 години показват, че майките на близнаци живеят по-дълго от останалите майки.

6. Почти половината от всички близнаци измислят собствен език за общуването помежду си, който разбират само те.

Как се прави бебе от трима


7. Пъпът и отпечатъците на пръстите са най-лесният признак по който можете да различите еднояйчни близнаци. Формата на пъпа не е генетически заложена – тя е резултат от срязването на лекаря. Отпечатъците от палците се определят от разположението на детето в утробата на майката.8. Близнаците може да имат различни бащи. Рядко, но се случва!

9. В Централна Африка е отчетено най-високо ниво на раждаемост на близнаци. В Бенин на 1000 живородени деца повече от 27 раждания е на близнаци.

10. Външността на близнаците може да представлява огледално отражение един на друг.Добави коментар