10 деца вундеркинди

249
10 деца вундеркинди

Те са толкова талантливи, че още като деца са извън конкуренция

Повечето хора се стараят да постигнат съвършенство в професионалната сфера. Някои се стремят към кариерно развитие вече на зряла възраст, но пък други са толкова талантливи, че още като деца са извън конкуренция. Представяме ви десет съвременни вундеркинда, постигнали успех в различни сфери.

1. Микаела Фудолиг

Микаела Ирен Фудолиг започнала да следва във Филипинския университет едва на 11-годишна възраст, а на 16 завършила висшето си образование с отличие. Станала бакалавър по физика и държала реч на церемонията по връчване на дипломите. В момента Микаела работи като преподавател в същия университет и се занимава с еконофизика – математическо моделиране на поведение в системи и биологически системи.

2. Акрит Ясвал

Акрит Пран Ясвал от Индия стана известен, след като изпълни първата си хирургическа операция едва на 7 години. По онова време все още не е бил лекар, но вече е имал репутация на медицински гений в тесния кръг на познатите си. Негов 8-годишен приятел получил сериозни изгаряния на ръката и Акран ампутирал пръстите му. На 12-годишна възраст момчето започнало да следва медицина, а на 17 станало магистър по приложна химия. Днес се занимава с разработки на лекарства срещу рак.

Вижте останалите гениални деца тукДобави коментар