Кухня

Видяно: 1131 | Коментари: 0

Вкусни рецепти с бутер тесто

12 март 2012 | 10:04

Гръцки джобчета
Продукти:
500 гр бутер тесто, 2 домата, 100 гр сирене, 40 гр маслини, 100 гр сварен ориз, 4 с.л. цедено кисело мляко, магданоз, джоджен, копър, сол, черен пипер, 1 яйце, 1 с.л. прясно мляко, сусам
Начин на приготвяне: Продуктите за плънката се разбъркват. Тестото се нарязва на квадрати и върху тях се слага плънка. Ръбовете се намазват с разбит белтък, прегъват се на триъгълник и се притискат. Нареждат се в тавичка и се мажат с разбития в млякото жълтък и се поръсват със сусам. Пекат се на 200 градуса около 20-25 минути.

Сьомга с крема сирене
Продукти:
500 гр филе от сьомга, 300 г сирене крема, 2 с.л. смлени на пюре зелени подправки, 1 глава лук, 1 скилидка чесън, 400 гр бутер тесто, сол, черен пипер
Начин на приготвяне: Фурната се загрява на 180 градуса. Бутер тестото се разстила и надупчва с вилица. Филето се нарязва на едри кубчета и се слага в средата на листа, по дължина. Смесва се сиренето с пюрето от подправките, сол и черен пипер, както и пасираната скилидка чесън и настъргания лук. Слага се върху сьомгата. Листът бутер тесто се загръща от двете страни към средата, не е нужно да се застъпва много. Надупчва се с вилица и се пече до кафяво, около 20-25 минути.



Маслинови хапки
Продукти:
500 гр бутер тесто, 200 гр черни маслини, 200 гр кашкавал, доматено пюре, магданоз
Начин на приготвяне: Тестото се нарязва на квадрати. Маслините се смесват с доматеното пюре и част от кашкавала, който е настърган. Върху квадратчето се слага тънко резенче кашкавал и отгоре от сместа. Изпичат се до готовност в намаслена тавичка и се гарнират с пресен магданоз.

Кренвирши с връзки
Продукти:
2 бейби кренвирша, половин печена чушка, 2 резена кашкавал, 2 ленти бутер тесто
Начин на приготвяне: Разрязваме кренвиршите по дължина. Върху едната половинка слагаме печената чушка, а отгоре кашкавала. Похлупваме с другата половинка кренвирш. Обвиваме кренвиршите с лентичките бутер тесто. Печем в загрята фурна.

Бутер мъфини
Продукти:
1 пакет бутертесто, 100 гр пушен бекон, 100 гр кашкавал, 1 яйце, 250 гр заквасена сметана
Начин на приготвяне: От бутер тестото се оформят 12 еднакви квадрата с размер 10х10 см. Формичките за мъфини се намазват с олио и квадратите се поставят в тях. Притискат се леко към дъното, за да се оформи място за плънката. От яйцето, настъргания кашкавал, ситно нарязания бекон и сметаната се приготвя плънката. Във всяка формичка се поставя по една супена лъжица от нея. Пече се в загрята на 180 градуса фурна около 20 минути.



img
Автор(и): Снежина Владимирова, мама на Жорко

Тагове: рецепти, вечеря, бутер тесто


Срещу пролетна умора

12 март 2012 | 09:00
 

Пет златни правила срещу деменцията

22 декември 2014 | 09:57

Коментирай