Аз раста

Видяно: 135 | Коментари: 0

Стани приятел на дете аутист

12 януари 2017 | 09:24

Броени дни остават до дългоочакваното благотворително събитие на Сдружение „Асоциация аутизъм". Неговата цел е по-скорошното набиране на сумата от 100 000 лева за разширяване на дневен център „Дъга" - единственият център в София за безплатни ежедневни грижи, терапии и развитие за деца аутисти.

Над 400 души е очакваният брой гости, заявили участието си като заплащат куверт и желаещи да се включат в организирания благотворителен базар, томбола и търг в подкрепа на „Асоциация аутизъм". Абсолютно всички средства, набрани от куверти, томбола, търг и дарения, ще отидат директно за каузата. Събитието се провежда под патронажа на кмета на София Йорданка Фандъкова, Столична община, Община Лозенец и с безценната подкрепа на родители и приятели на децата аутисти.

„Вярваме, че необходимата сума ще бъде събрана час по-скоро и още 25 деца ще получат шанс за професионални грижи и развитие, както и разширяване капацитета за комплексна работа с деца чрез осигуряване пространство за ерго- и сензорна терапия", споделя Илонка Александрова, съорганизатор на благотворителната инициатива, основател и директор на Фондация „Глобални системи за управление на НПО".За да подарят своята емоционална щедрост, радост и загриженост към децата аутисти, на сцената на 19 януари в Rainbow plaza ще излязат едни от най-обичаните български изпълнители Графа, Орлин Павлов, Дует Ритон, Михаела Филева, Йоанна Драгнева, Прея, София Георгиева, Красимира Иванов, Хриси Йосифова, Тодор Георгиев-Тоши, както и талантливи млади изпълнители от Арт Център Кърнолски.

Водещият на събитието Иво Танев, заедно с талантливата Ахинора от „Големите надежди" ще ни отведат в света на приятелството, където всички са равни и си помагат - където има само добрина, подкрепа и истинска кауза. Съвсем на място е и мотото „Деца помагат на деца", защото доброто дело от деца за деца ще продължи и след тази инициатива.

Финалът на „Подай ръка на различните деца" ще завърши с Искра Милкова и децата от ХайЛайт Сингинг Студио с изпълнение на песента Heal the World, посочва Дарик радио.

Дарителската сметка на сдружение „Асоциация аутизъм":
Банка ДСК, клон Батенберг
IBAN: BG59STSA93000004098345, BIC: STSABGSF,
Основание: дарениеimg

Тагове: аутизъм


Европейките раждат все по-малко

12 януари 2017 | 09:15
 

Сън срещу рак

24 февруари 2017 | 16:19

Коментирай

Подобни новини