Кухня

Видяно: 587 | Коментари: 0

Сокът в менюто на детето

23 февруари 2015 | 14:24

Възможно е детето ви да обича да бие много сок. Именно защото тази ситуация е налице при повечето родителите, мнозина от тях се интересуват живо от въпроса за качеството на соковете.

Нека подробно да поговорим на тази тема. Какво място в менюто на детето трябва да заема сокът? И избираме ли наистина качествен и полезен сок за него?

Мястото на сока в менюто


Най-често децата се запознават със соковете още по време на кърменето. Обикновено сокът става част от първите храни, които детето приема. Световната здравна организация препоръчва захранването да започне най-рано в четвъртия месец. Оптималната възраст за въвеждането на храна е 6 месеца.

Към едногодишна възраст децата се превръщат в изключителни фенове на соковете и практически един ден от живота им не минава без няколко глътки от любимата напитка. Педиатри твърдят, че това не е задължително лоша практика, но е желателно децата на възраст под 1 година да не консумират повече от 100 мл сок дневно.

Как да изберем полезен и качествен сок за детето си?

За целта е необходимо да следвате няколко прости препоръки, които дават специалистите в областта на производството на детски храни и напитки.

Когато избирате сок, обръщайте внимание на:
1. Натуралността на продукта – необходимо е зеленчуците и плодове да са отглеждани в екологично чисти райони върху почва без допълнителни органични подобрители. В състава на детския сок не бива да присъства нищо повече, освен вкусни и полезни плодове и зеленчуци.
2. Качество – сокът за деца трябва да бъде 100 % качествен, т.е. да е изготвен от свежи продукти.
3. Сокът трябва да е подходящ за възрастта на детето – когато става дума за четиримесечно бебе, това правило е особено важно.
4. Следвайте естествените вкусове на детето - важно е първият сок, който детето пробва, да е от плодове или зеленчуци, които растат по родните ширини. Именно такива плодове по-рядко предизвикват алергични реакции.

Сокът е не само вкусен, но и полезен. Предлагайте на детето си разнообразни сокове, но с мярка. Ако се нуждаете от допълнителна информация, поискайте така от наблюдаващия лекар на детето.img

Тагове: захранване, плодове, сокове


5 начина да съсипете брака си

23 февруари 2015 | 14:05
 

3 начина да почистите загорялото дъно на тенджерата

22 февруари 2017 | 12:19

Коментирай

Подобни новини