Аз раста

Видяно: 332 | Коментари: 0

Роботче играе на криеница

10 юли 2015 | 08:49

Френската компания "Блу фрог роботикс" разработва семейно роботче, което ще помага в домакинската работа и ще играе на криеница с децата, съобщава в."Дейли мейл".

Хуманоидния апарат Бъди ще се появи на пазара през ноември 2016 година. Той ще контактува с всеки член на семейството и ще се изявява като незаменим домашен помощник. Бъди ще припомня на стопаните си за важни срещи, ще може да изсвири песен по тяхно желание и зорко ще охранява дома им, пише БТА.

Роботът ще може да поддържа връзка чрез смартфон и ще може да регулира осветлението или термостат с гласова команда. Ако температурата рязко се повиши в дома и съществува заплаха от пожар, Бъди незабавно ще алармира стопаните.

Апаратът е много мобилен и може да се разхожда из цялата къща. Той може да говори, да чува, да вижда и да се обръща към членовете на семейството, като е способен да имитира човешки жестове и изражения.

Бъди ще бъде голям приятел на децата, като ще им помага за домашните и ще се включва в игрите им. А преди лягане ще им чете приказки на глас.img

Тагове: деца, робот, криеница


Вирус лекува глухота

10 юли 2015 | 08:30
 

3 начина да почистите загорялото дъно на тенджерата

22 февруари 2017 | 12:19

Коментирай