Кухня

Видяно: 411 | Коментари: 0

Ползи на олиото от авокадо

24 май 2015 | 08:55

Олиото от авокадо се прави чрез пресоване на месото на авокадото и е чудесено олио както за кулинарни, така и за козметични цели. То е с висока точка на горене е полезно за пържене и печене на висока температура, а жените от друга страна откриват колко полезно може да бъде за косата, кожата и ноктите.

По-долу са петте най-важни причини защо това олио е толкова добро за вас.

Понижава холестерола

Вижте още: Истината за мазнините

Олиото от авокадо е невероятно добро за сърцето, тъй като е богат източник на мононенаситена олеинова киселина (OA), която блокира усвояването на триглицериди и холестерол в кръвта. Олеиновата киселина понижава нивата на холестерола и триглицеридите, а това от своя страна може да намали шансовете за натрупване на плака в артериите, фактор, причиняващ сърдечни удари и инсулти.

В допълнение олеиновата киселниа спомага за повишаване на HDL или „добри“ нива на холестерола в кръвта.

Вижте още тук



img

Тагове: авокадо, олио


Първата мисъл за детето е денят на неговото раждане

24 май 2015 | 07:57
 

Не мисли детето за дебело

19 януари 2017 | 14:06

Коментирай

Подобни новини