За мама

Видяно: 199 | Коментари: 1

Не излизай без защитен крем

04 януари 2017 | 09:11

„Реакциите на кожата спрямо ниските температури са различни. За да настъпят, градусите трябва да са под нулата. Бездомните хора са изложени най-много на риск”. Това обясни пред Нова телевизия дерматологът доц. д-р Развигор Дърленски.

„Симптомите са различни. Реакцията към ниската температура напомня тази при изгаряне на кожата. Развива се в няколко фази – в началото има свиване на кръвоносните съдове, което води до избледняване на кожата. След това се получава отток, зачервяване и подуване. При по-тежките случаи могат да се образуват мехури и некрози на кожата”, обясни той.

Именно затова съветът на дерматолозите е кожата да не се излага незащитена на околната среда през зимата, а именно да се използват различни хидратиращи кремове. Това намалява вредното действие на студения и сух климат върху кожата. Желателно е това да се прави преди всяко излизане навън.

„В реакциите на кожата спрямо ниските температури има много митове. Често при нас идват хора и казват, че имат студова алергия. Екземите на ръцете се дължат не на студа, а на сухия континентален климат, който имаме в България”, поясни още доц. Дърленски.

„Българите обичат да третират измръзналите зони на кожата с алкохол. Той обаче води до допълнително разширяване на кръвоносните съдове и задълбочава измръзването. Нужно е постепенно затопляне”, посъветва дерматологът.img

Тагове: студ, грижи за кожата


Детската закуска прекалено сладка

04 януари 2017 | 09:08
 

3 начина да почистите загорялото дъно на тенджерата

22 февруари 2017 | 12:19

Коментари

  • 1 04 януари 2017 | 12:57

    Кръвоносните съдове последно разширяват ли се или се стесняват? В една статия толкова противоречие. И наистина ли бездомните хора са изложени на най- голям риск?! За тях въобще не го очаквах!Коментирай

Подобни новини