Кухня

За да не се стресира организмът

Към постите - постепенно

22 февруари 2017

Започването на Великденския пост трябва да е постепенно, за да не се стресира организмът. Това обясни проф. Донка Байкова, специалист по хранене и диететика, пред вестник "Монитор". По думите й след зимния сезон, когато традиционно сме приемали повече животински храни, е добре да се премине към

още...

Избрани новини

Глухарче за здрава простата

Глухарче за здрава простата

21 февруари 2017 0

Някои традиционни за България растения осигуряват добрата профилактика на простатната жлеза

Ненаситени мастни киселини за младост

Ненаситени мастни киселини за...

20 февруари 2017 0

Консумацията на ненаситени мастни киселини може да забави процеса на стареене на тялото

Пости срещу стареене

Пости срещу стареене

19 февруари 2017 0

Хранителният режим, създаден от учени от Института по дълголетие към Южнокалифорнийския университет, е...

Глухарче срещу пролетна умора

Глухарче срещу пролетна умора

18 февруари 2017 0

Симп­томите са отпадналост, липса на тонус, нежелание за работа, намалени физически сили, главоболие


Още новини

Полезната закуска: сандвич с авокадо и сьомга

Полезната закуска: сандвич с авокадо и сьомга

18 февруари 20170

Идеална възможност да си оближете пръстите!

Подсили храносмилането

Подсили храносмилането

17 февруари 20170

С кисело зеле и джинджифил

Зехтин за добър холестерол

Зехтин за добър холестерол

16 февруари 20170

Това е поредното доказателство, че средиземноморската диета е полезна за застрашените от сърдечносъдови...

Неделна закуска

Неделна закуска

15 февруари 20170

Харесвате ли запеканките?

Най-вредният подсладител

Най-вредният подсладител

14 февруари 20170

Фруктозата, която се добавя в шоколадите, бисквитите и газираните напитки, е най-вредният подсладител

Салата с пилешко месо и грейпфрут

Салата с пилешко месо и грейпфрут

14 февруари 20170

За любителите на нетрадиционните комбинации

Какво не знаеш за патешкото

Какво не знаеш за патешкото

13 февруари 20170

Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото

Разкриха тайната на киноа

Разкриха тайната на киноа

11 февруари 20170

Учени са разгадали генетичните тайни на киноата, почитана като "зърно-майка" от древните инки

Ускори метаболизма

Ускори метаболизма

10 февруари 20170

С пълнозърнести храни

За макароните и здравето

За макароните и здравето

10 февруари 20170

Макаронените изделия са с ниско съдържание на натрий, не съдържат холестерол и са с нисък гликемичен индекс