За мама

Видяно: 837 | Коментари: 0

Кога жените се чувстват най-красиви

06 ноември 2013 | 11:30

Жените се чувстват най-красиви на 29, установи британско допитване.

Макар че мнозинството от дамите на тази възраст нямат бръчки и все още не усещат приближаването на средната възраст, увереността е основната причина жените в тази възрастова група да се чувстват красиви, следвана от влюбването и стабилната връзка.

17% от дамите на 29 години заявили, че се чувстват по-уверени без грим, отколкото с пълен грим на лицето си. За целите на изследването, което било осъществено от козметичната марка St. Ives, учените наблюдавали дали увереността се увеличава или намалява в зависимост от периода от седмицата.

Представителките на нежния пол се чувстват най-красиви в петък, като една трета заявили, че са в най-добра форма в 10 сутринта в петък.

Над 25% споделили, че се чувстват добре по това време, защото са спали добре, а една на всеки осем казала, че се смята освежена и изпълнена с енергия. Анкетата показва още, че сънят е ключът за жените да се чувстват красиви, а близо две трети посочили, че се смятат за най-непривлекателни, когато са уморени.

Близо половината разкрили, че стресът ги кара да се чувстват непривлекателни, а 29 на сто казали, че присъствието на друга привлекателна жена ги кара да се чувстват не особено красиви.

Изследването установило още, че жените се чувстват най-красиви в естествения си вид в сватбения си ден, на ваканция и по време на бременност, посочва БГНЕС.

Една на всеки осем представителки на нежния пол признали, че се чувстват естествено красиви, след като са правили секс, а 3% от дамите се чувствали най-привлекателни на работа.

Жените, които се нуждаят от стимулиране на увереността, казали, че комплиментите от приятели и от други жени са най-ефективният начин да се отърсят от съмненията в красотата си.img

Тагове: бременност, жени, сватба, красота


Още от митовете за отглеждане на дете в двуезична...

06 ноември 2013 | 08:29
 

Сън срещу рак

24 февруари 2017 | 16:19

Коментирай

Подобни новини