Кухня

Видяно: 105 | Коментари: 0

Какво не знаеш за патешкото

13 февруари 2017 | 08:21

Английската дума патица идва от думата „водолаз”, защото тези птици обичат водата и гмуркането. Патиците се отглеждат в целия свят, обикновено заради тяхното месо и яйца. Също така се използват и техните пера, които обикновено напълват чудесно дюшеци и възглавници.

Китай е най-големият пазар на патици в света. Условията за отглеждане на патици във фермите е изключително лошо, поради което хората избират да закупуват патешко месо от свободно отглеждани птици. foodpanda подбра няколко факти за патешкото месо.

Вижте още: Месото и заблудите за него

Патешкото месо се нарежда на четвърто място по консумация след пилешкото, свинското и телешкото. Патешкото месо е най-популярното в гурме кухнята. Месото от патица е сред високо-протеиновите храни.

Месото има важни функции за тъканите в тялото ви. Поддържа кожата здрава и в добро състояние. Патешкото месо съдържа богато количество цинк и селен. Патешкото месо се консумира основно с гарнитура от сладък картоф или пащърнак. Месото е добре да се приготвя с повече масло, което обогатява вкуса.img

Тагове: месо, патешко месо


Музика=секс=наркотици

12 февруари 2017 | 09:53
 

3 начина да почистите загорялото дъно на тенджерата

22 февруари 2017 | 12:19

Коментирай