Ползи на олиото от авокадо

53
Ползи на олиото от авокадо

Олиото от авокадо се прави чрез пресоване на месото на авокадото

Олиото от авокадо се прави чрез пресоване на месото на авокадото и е чудесено олио както за кулинарни, така и за козметични цели. То е с висока точка на горене е полезно за пържене и печене на висока температура, а жените от друга страна откриват колко полезно може да бъде за косата, кожата и ноктите.

По-долу са петте най-важни причини защо това олио е толкова добро за вас.

Понижава холестерола

Вижте още: Истината за мазнините

Олиото от авокадо е невероятно добро за сърцето, тъй като е богат източник на мононенаситена олеинова киселина (OA), която блокира усвояването на триглицериди и холестерол в кръвта. Олеиновата киселина понижава нивата на холестерола и триглицеридите, а това от своя страна може да намали шансовете за натрупване на плака в артериите, фактор, причиняващ сърдечни удари и инсулти.

В допълнение олеиновата киселниа спомага за повишаване на HDL или „добри“ нива на холестерола в кръвта.

Вижте още тук



Добави коментар