Неделен десерт

72
Неделен десерт

Бързи и вкусни десерти за уикенда

Неделя е денят, в който мама има повече време и приготвя нещо вкусничко за десерт. За да не прекара обаче тя денят си за почивка в кухнята, потърсихме няколко предложения за бързи за приготвяне и много вкусни десерти. Добър апетит!

Медени ябълки
Продукти: 4 големи ябълки, мед, сметана
Начин на приготвяне: Отрязват се горната и долната част на ябълката. След това тя се нарязва на парчета. Те се заливат с мед. Поставяте ги в чиния, която декорирате със сметана.

Бърза бисквитена торта

Продукти: 1 пакет обикновени бисквити, 1 кофичка кисело мляко, 1 бурканче сладко от ягоди, орехи
Начин на приготвяне: Разбъркваме млякото и сладкото. Настъргваме орехите. Поставяме бисквитите в чиния за торта и редим един ред бисквити, един ред от сместа и повтаряме, докато свършат продуктите. След това поръсваме с орехите. Оставяме в хладилника, докато бисквитите омекнат.

Паниран сладолед
Продукти: 500 г сладолед, 2 яйца, 1 ч. ч. корнфлейкс, 2 – 3 с.л. захар, 2 с.л. кокосови стърготини, 1 с. л. прясно мляко, олио
Начин на приготвяне: Корнфлейксът, захарта и кокосовите стърготини се смилат в блендер. От сладоледа се оформят топки, които се слагат във фризер за 1 час да се стегнат. Едното яйце се разбива с прясното мляко в купа. Извадените от фризера топки сладолед се овалват първо в разбитото яйце, след това в смления корнфлейкс. След това се овалват във второто разбито яйце, пускат се за 2-3 секунди в силно сгорещеното олио и се поставят в купичка за сервиране. Консумират се веднага.

Макарони на фурна
Продукти: 250 г макарони, 1 ч.ч. захар, 2 яйца, 400 мл прясно мляко, 2 с.л. галета, 60 г масло, 1 ванилия, 3 с.л. пудра захар
Начин на приготвяне: Макароните се сваряват в подсолена вода, отцеждат се и се слагат в намазана с масло и наръсена с галета малка тавичка. Приготвя се заливка от млякото, в което са разбъркани захарта, яйцата и ванилията. Макароните се поливат със стопеното масло, а след това със заливката. Пекат се в силна фурна до получаване на червено-кафява коричка. Нарязват се на порции и се поръсват с пудра захар.

Шарен грис
Продукти: 1 1/2 ч.ч. грис, 1/2 ч.ч. олио, 3 ч.ч. прясно мляко, 1 1/2 ч.ч. захар, 6 с.л. какао, ванилия, течен шоколад
Начин на приготвяне: Загрява се олиото и в него се запържва грисът до леко златист цвят. Млякото се затопля и подслажда със захарта. Към гриса се добавя внимателно млякото и се бърка още малко на котлона. Половината от получената смес, заедно с една ванилия, се слага в тавичка, а другата половина се разбърква с какаото и се сипва отгоре. Заглажда се хубаво и се украсява с течен шоколад.

Включи се в анкетата на dete.bg и woman.bg и спечели награди



Коментари

Коментар: 1
Неделен десерт

Аз вчера ядох "Бърза бисквитена торта" мама ми направи :дд


  • 1

Добави коментар