Медени ореховки

71
Медени ореховки

Наближаването на есента предразполага към съчетаване на мед и орехи

Сладките храни са любими и на малки, и на големи. Предлагаме ви да усвоите една нова рецепта – оригинална и полезна, в навечерието на есента.

Нека да запретнем ръкави и да се насладим на печенето на медени ореховки. Четете и се наслаждавайте!

 

Необходими съставки:

 150 грама мед

200 грама масло

2 яйца

½ чаша захар

1 чаша орехи

½ чаена лъжица сода

4 чаши брашно

Време за приготвяне: 55 минути

Порции: 4-6

Начин на приготвяне:

1/ За начало измийте и запечете на тиган половината орехи. Изстудете.

2/ Смесете в купа меда, размекнатото масло, захарта, яйцата и содата. Разбъркайте.

3/ След това добавете орехите и добре разбъркайте.

4/ Сипете брашното и омесете тесто. Направете го на топка и я сложете в хладилника. Оставете тестото да престои там минимум половин час.

5/ Разделете тестото на две части. От всяка една от тях направете малка топка, която разделете на неголеми парчета. Придайте им форма на ореховка.

6/ Сложете оформеното тесто в тава, която сте застлали с пергамент.

7/ Печете медените сладки във фурна, която предварително сте загрели до 180 градуса. Необходими са 18 минути.



Добави коментар